|| Going Down Under ||

met z'n allen op vakantie in bali!

Hoi Allemaal vanaf nu gaat deze site verder in Indonesië
met de reis van Glen-Wil-Vicky-Laura -Jeroen.

Als eersten kwamen op 11 juli Wil en Glen op Bali aan om de boel alvast een beetje te verkennen. Na een reis van bijna 24 uur: vanaf station Arnhem naar Schiphol via Hongkong naar Denpassar.

Na ongeveer 1,5 uur in de rij te hebben gestaan konden we door de douane, waar we aan de andere kant van het vliegveld werden opgehaald door Bert Holwerda van Tanjung Mas. Gelukkig wisten we hoe hij er uit zag, want er stonden zeker zo'n 80 man te zwaaien met bordjes met namen van arriverende gasten erop. Na een korte rit van het vliegveld naar Sanur kwamen we aan op Tanjung Mas:daar wachtte ons een allerhartelijkst ontvangst door Anneke in een supermooi bungalowcomplexje midden in Sanur. In een mooi aangelegde tuin met zwembad liggen naast het huis van Bert en Anneke nog vier bungalows die verhuurd worden. Hier zullen wij 6 dagen, waarvan 3 met Vicky, Laura en Jeroen verblijven.

De eerste dag na aankomst was een echte relaxdag, na een heerlijk uitgebreid ontbijt wat aanluieren zijn we op de fiets langs het strand langs Sanur gefietst. Een en al winkeltjes , terrasjes en luxe hotels. Op het strand is van alles te zien: vissers, mensen die gemasseerd worden, kooplui die hun waar aanbieden. Dag twee zijn we naar de olifantengrot Goa Gajah uit de 11e eeuw en pas in 1923 ontdekt,geweest, waar geen echte olifant te zien was, maar eigenlijk een Hindoetempel is. In de grot een godenbeeld van Ganisha, de zoon van Shiva met olifantenkop. Vervolgens reden we naar Klungklung, ooit de belangrijkste stad van Bali. Aan het hof van de Klungklungvorsten kwam muziek, dans en wajangschilderkunst tot grote bloei. Daarnaast was Klungklung eeuwenlang de zetel van het het hoogste gerechtshof, de oude gerechtshal Gerta Gosa herinnert daaraan. Terug gekomen een frisse duik in ons zwembad en daarna heerlijk gegeten op het strand. Dag 3 stond in het teken van de aankomst van de meiden en Jeroen. 's Morgens eerst nog even naar de markt om een schilderij te bestellen voor thuis ,daarna lekker gelunched. Toen samen met Bert naar het vliegveld. Ze zouden om 3 uur aankomen, maar hun wachtrij voor de douane was nog langer, uiteindelijk kwamen ze om kwart voor 6 de aankomsthal in, ons geduld werd wel op proef gesteld!Die avond was het onder genot van een welkomsdrankje met lekkere indische hapjes en uitwisselen van geschenkjes over en weer een grandioos weerzien. Gevolgd door een heerlijke maaltijd bij Kasuma op het strand om verder bij te kletsen. Natuurlijk stonden er voor onze volgende en laatste 2 dagen in Sanur nog van allerlei dingen op het programma, waar onze speciale gids Nino, zoon van Dieudonnée, die we later nog zullen ontmoeten in Surabaya, ons op perfecte wijze naar toe bracht.

Donderdag 15 juli gingen we met Nino op pad. Eerst naar de Barong dans , spel tussen het goede en kwade. Vervolgens hebben we zilver- en batikwerkplaats bezocht, waar we sarongs hebben aangeschaft, want die moet je aan als een tempel wilt bezoeken. Daarna een bezoek aan de Besakih tempel, het grootste tempelcomplex van Bali en tot slot het authentieke dorp Tenganang , waar ze nog in traditionele woningen leven en oude ambachten in stand houden. Hoewel ze wel de hedendaagse prijzen of meer kennen, we zagen daar een prachtig tafelkleed, schrik niet! Voor de prijs van omgerekend 500 euro. We hebben het maar laten liggen.

Vrijdag 16 juli had de jeugd en Glen zin om te surfen, dus vertrokken we naar Kuta, de golven waren goed , planken te huur dus er werd gesurfd, het lukte iedereen om enige tijd op de plank te kunnen staan, zelfs Jeroen zette een persoonlijk record neer van zeker 2 sec .'s Middags ging de reis verder naar Uluwatu een watertempel met apen, eentje wist Glen z'n bril weg te graaien, maar Glen was sneller dan de aap en graaide ‘m nog sneller terug. De dag werd afgesloten met vis eten op het strand van Jimbaran

Zaterdag 17 juli vertrokken we van Sanur naar Ubud, midden op Bali, leuke drukke toeristenplaats met veel winkeltjes en restaurantjes.

Zondag 18 juli: volgden we met z'n allen een kookcursus waar we originele balinese gerechten hebben leren koken. Later op de dag wilde Glen toch nog de befaamde Babi Guleng proeven.

Maandag 19 juli: Maakten we een prachtige fietstocht nadat we met een busje naar de top van Mnt Batur werden gebracht, daalden we op de fiets weer af tussen de sawa's door en doos allerlei authentieke Balinese dorpjes heen.

Dinsdag 20 juli : Is de dag waarop we voor even afscheid nemen van Laura & Jeroen, zij blijven nog even op Bali en wij, Vicky, Glen en Wil vertrekken naar Java, naar Kalibaru.

Eva

Goed om te horen dat jullie weer allemaal bijelkaar zijn!! Geniet van de laatste weken en tot snel!
xx

Ans

Wat gezellig weer zo allemaal samen! Nu met z'n 3en verder. Hou je bril in de gaten, hè Glenn..Dat zou wel lastig geweest zijn!!!, zonder bril. Heel veel plezier!!!