|| Going Down Under ||

Darwin, Kakadu & Arnhemland

Oke, nu zijn we dus in Darwin. De meest geisoleerde stad van Australie. Blijkbaar is Jakarta dichterbij dan elke andere grote stad. Eigenlijk hebben we in de stad zelf niet zoveel gedaan. We hebben ervoor gezorgd dat de rest van onze trip was geregeld en verder hebben we veel voetbal gekeken. Er is een Irish pub op de hoek waar een band speeld en ondertussen staat het voetbal aan op grote schermen.

Maandagochtend vertrokken we voor een twee daagse tour naar Kakadu. Dat is een enorm groot National Parc en waarschijnlijk een van de bekendste van Australie. We werden door een grote dubbeldekker bus opgehaald. Gelukkig zat deze bij lange na niet vol en waren we met ongeveer 25 mensen. Na een stop voor ontbijt reden we het park in. Allereerst gingen we naar een stuk gebergte waar we een helehoop rotsschilderingen bekeken. Deze waren een heel stuk gedetailder dan die we tot nu toe hadden gezien. Helaas vertelde de gids dat ze pas in 1960 waren gemaakt. Maar toch het was erg mooi en knap gemaakt. Na een erg uitgebreide lunch gingen we aan boord van een boot voor een cruise over the Jellow Waters. We gingen door de Billabong in het waterlandschap (wetland). Really Amazing! We zagen er een helehoop verschillende vogels en super veel zoutwater krokodillen. Wij dachten dat in zoetwater rivieren alleen maar zoetwater krokodillen zaten, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Zoutwater krokodillen kunnen namelijk in beide types water leven. Na de cruise was de dag al weer afgelopen. We reden terug naar het begin van het park. Alleen toen we er bijna waren ging de bus kapot. Er zat een enorm groot lek in de radiator. Dus toen moesten we wachten totdat er een andere bus kwam om ons op te halen. Ondertussen bekeken we samen met de gids de bosbranden. Elk jaar wordt 70% van het park verbrand. Dit is om het evenwicht in het ecosysteem te bewaren en om te voorkomen dat er ongecontroleerde branden uitbreken. Eenmaal aangekomen bij het begin van het park bleven we met een klein groepje over voor de tweede dag. We aten gezellig met z'n allen en gingen daarna al vroeg slapen, want we konden toch niet naar het Nederlands elftal kijken omdat de bar al dicht ging om 10 uur. De tweede dag was heel anders dan de eerste. Het leek veel meer op de andere (backpacker)tours die we daarvoor gedaan hadden. We waren met 9 over en gingen met een 4WD op pad. Dit was een lekkere relaxte dag. We maakten wat wandelingen en zwommen bij een aantal watervallen. En toen moesten we al weer terug naar Darwin.

Eenmaal in het hostel douchten we snel en aten we snel even wat. Zodat we nog op tijd waren om mee uit te gaan. We gingen weer terug naar dezelfde Irish pub voor de wedstrijd van Japan. Alleen was het deze keer wel heel anders dan de andere avonden. Blijkbaar was er maandag een vloot met Amerikaanse Mariniers aangekomen. Dus waren er 5.000 Amerikanen los gelaten in Darwin. Voor ons betekende dat wel een hoop gratis drankjes. Maar in alle pubs en clubs stonden ze te schreeuwen voor meiden, want heel Darwin was overspoeld met mannen. Het leverde wel wat grappige taferelen op.

Donderdag hadden we nog een ander tour geboekt. Deze keer gingen we naar Arnhemland. Dit gebied ligt net ten oosten van Kakadu en is een van de grootste gebieden in Australie die de Aboriginals hebben terug gekregen. Het was erg mooi om te zien hoe het landschap veranderde zodra we de grens tussen Kakadu en Arnhemland overstaken. Het was er echt adembenemend mooi. We gingen de community voor een gids. Deze nam ons mee naar het gebergte achter de stad. Daar leidde hij ons rond over de rotsen naar alle verschillende plekken waar schilderingen gemaakt waren. Het was wel grappig, want deze keer was er echt geen pad of route aangegeven. De schilderingen waren super en het uitzicht vanaf de berg was geweldig. Na de lunch op de berg klommen we weer terug naar beneden en bezochten we nog het art centre in het stadje. Daar konden we een aantal Aboriginal mannen aan het werk zien en er was een hoop kunst te koop. En dat was al weer het einde van de dag. Terug in Darwin we spraken met een aantal meiden af om naar het vuurwerk te gaan kijken. Het was Territory Day, om te vieren dat ze een onafhankelijke staat (gelijk aan een provincie) waren. Het was de laatste avond van de marine en aangezien dat iedereen zich voor 12 uur op de boot gemeld moest hebben werd het gelukkig al vroeg rustig in Darwin.

Vrijdag is een dag van relaxen en al onze spullen organiseren. Vanavond kijken we naar de wedstrijd Nederland-Brazilie en daarna moeten we naar het vliegveld, want we vliegen van

piet en mimi

Een heel mooi verhaal waar wij ook weer van genieten.
Waarschijnlijk een van de laatste daar en dan op weg over een aantal dagen naar Hong Kong.
Wel weer blij om je liefje te zien?

Liefs Piet en Mimi

paula

wederom leuke verhalen. begint bijna een eind aan te komen he.... dan kunnen we in maastricht weer leuke dingen gaan doen. @ Laura; leuk dat je vandaag sms-te. was een spannende wedstrijd he...

XX

Ans

Arnhemland, ook toevallig. Geniet er nog maar van want binnenkort is het weer Zevenaarland... Dinsdagavond weer voetbal, hè. Hopelijk dan zondagavond weer?/ Samen met je ouders kijken, misschien? Och, waar hebben we het over. Het is maar voetbal: kun je zo terugzien.. Nog even genieten!!!!