Melbourne
Vanuit New Zealand zijn we rechtstreeks naar Melbourne gevlogen. Dit was wel een groot verschil. Het was daar meteen enorm warm en de luchtvochtigheidsgraad lag erg hoog. Na de eerste paar nachten in een ander hostel te hebben geslapen zijn we de derde dag verhuisd naar hotel Discovery. Een erg leuk en gezellig hostel die ook kleine trips organiseerde (gratis). We zijn een dag meegeweest naar een klimwand. Daar konden we testen of we nog een beetje fit waren. Dat viel wel enorm tegen. Na twee keer proberen deden onze armen al zeer. En toen we na 1,5 uur vertrokken hadden we al spierpijn. Maar het was wel erg gezellig. De andere keer gingen we mee naar een oefenwedstrijd van het Austalian Football (AFL). Het lijkt veel op American Football, maar heeft een aantal andere regels. Zo mag de bal niet meer dan 15 meter afleggen zonder de grond te hebben aangeraakt. Hierdoor is het veel meer een teamsport. Dat was erg leuk om te zien. Ook is er een ander soort doel. Je kunt op 1 manier 6 punten scoren en op 2 manieren 1 punt. Nadat we het eerste deel hadden gekeken zijn we naar een ander veldje gegaan om zelf een te proberen te gooien, stuiteren, vangen en schoppen met de bal. Dit bleek erg moeilijk te zijn. Geef mij maar een gewone ronde bal. Elke keer wanneer die bal de grond, een hand of een voet raakte was het maar gokken welke kant hij op ging. Natuurlijk lag dat meer aan onze onkunde, maar toch. Ook de professionele spelers zag je soms de verkeerde kant op duiken wanneer de bal over de grond ging. Je kunt wel indenken hoe grappig het was.
We zijn natuurlijk ook melbourne zelf nog in geweest. Wat dat betreft is de lonely planet erg handig, want die voorziet ons in elke stad van een mooie stadswandeling. Wij vonden Melbourne een erg prettige stad. Het was wel groot, maar zo voelde het niet aan. Er waren ook meer kleinere straatjes met kleine cafeetjes dan in Sydney. Voornamelijk rondom de bibliotheek waren er veel te vinden. Er zaten dan ook veel mensen die even een pauze namen van het studeren in de bibliotheek dit gaf een gezellige studenten sfeer. Op zaterdag zijn we met een meisje die we in het hostel hadden leren kennen, Minke, naar het festival in St Kilda geweest. Dat is de wijk van Melbourne die aan zee ligt. Eerst lekker door de winkelstraten gelopen en gebakjes gekocht in de meest beroemde banketbakkers-straat van Melbourne. En daarna lekker in de zon op het gras genoten van de muziek.
Na een week Melbourne hadden we vanaf Maandag 8 februari een auto gehuurd om naar Adelaide te rijden. Deze keer was het een echte auto en geen camper, een Nissan Tida. Voor we Melbourne verlieten kochten nog even de benodigde campingspullen.
Lijkt me ook lastig zo'n bal. Leuk dat jullie het zelf geprobeerd hebben. Het lijkt vaak zo simpel, hè.