|| Going Down Under ||

Update: Farmstay

Het is al een hele tijd geleden dat we een verhaal hebben geplaatst op de website, daarom zullen wij nu even een inhaalslag maken. We zullen onze belevenissen in korte verhaaltjes vertellen.

Totale reis:

18.634 kilometer afgelegd per vliegtuig

4.741 kilometer afgelegd per bus

Farmstay

Volgens ons geven de foto's van de website goed weer wat we allemaal beleefd en gedaan hebben tijdens ons verblijf op de boerderij in Bingara. Het was echt een enorme belevenis. Het paardrijden was in het begin toch nog wel een beetje eng. Maar we hadden al snel door hoe het in elkaar zat en het ging ons goed af (ondanks verwoede pogingen van onze paarden zijn we er niet afgevallen . Vicky heeft wel een hek geraakt en Laura is tegen een tak aangekomen). Het schapen scheren was een enorme klus. Alleen al die dieren op hun kont krijgen en naar de scheer plaats slepen viel niet mee. Het scheren zelf was erg warm. Om echte scherpschutters te worden moeten we nog wel eenpaarkeer oefenen, maar we hebben in ieder geval allebei steeds het doelwit geraakt. Dat vonden wij al een hele prestatie. En dan was er nog het vee drijven. Dat was echt heel erg leuk. We moesten de koeien ook een heel eind verplaatsen dus we zijn bijna de hele dag bezig geweest. We hadden niet gedacht dat de koeien zoveel weerstandzouden bieden en datze ook achter de honden aan zouden gaan...

De mensenvan onze groep waren erg gezellig. We waren met 5Nederlandse meisjes, een Pakistaanse, een Engelse, twee Australiers en een Noorse gezin. Heel erg gevarieerd dus. Ook in ervaring was er een groot verschil in de groep; er waren mensen bij die al op een boerderij hadden gewerkt, mensen die wel konden paardrijden, sommigen die wel eens hadden paardgereden en wij (die nog nooit op eenpaard hadden gezeten). 'sAvonds werd er een lekker maaltje voor ons gemaakt. Lekker huiselijk eten: met veel groenten en lekkere stukken vlees!!

Jammer genoeg was het transport naar deze afgelegen plaats wat minder goed geregeld. Er was 1 bus per dag. Die bracht je naar een iets grotere plaats: Tamworth (The Country Music Capitol of Australia, dat je het maar weet). Dagelijks kwamen er in Tamworth twee bussen, 1 naar Brisbane en 1 naar Sydney. Helaas sloot onze eerste bus niet aan op de bus naar Sydney dus moesten we overnachten in het busstation.