Van de paradijselijke Whitsundays terug naar de werkelijkheid in Bundaberg
Na het zeilen zijn we meteen naar Bundaberg vertrokken, omdat belooft was dat we er werk konden krijgen. En ja de dag nadat we aankwamen konden we meteen beginnen. Het was werk in een fabriek die tomaten in dozen verpakt. we moesten zorgen dat er alleen maar goede/premium tomaten in de dozen belanden en de slechte er tussenuit halen. Per persoon had je 6 schachten waar verschillende groottes en kleuren tomaten uitkwamen rollen, ook moesten we erop letten dat de doos alleen tomaten van 1 kleur en 1 grootte bevatte. De eerste avond was dit best verwarrrend. Wanneer je niet snel genoeg was met het legen van de schacht raakte die overladen en werden de tomaten fijngedrukt. Dus nog best stressvol. Jammer genoeg konden we de eerste week slechts 2,5 dag werken en waren we de overige 4 dagen vrij. Aangezien Bundaberg een erg klein stadje is valt er niet veel te beleven. Gelukkig heeft het hostel een zwembad, maar we hebben ons toch wel verveeld. De tweede week konden we op maandag gelukkig weer beginnen. Omdat er veel nieuwe mensen kwamen werken, werden wij ineens de ervaren werkers. Daardoor zijn we bij een sorteermachine geplaatst. Nog steeds de goede van de slechte tomaten scheiden, maar geen dozen meer vullen en geen geplette tomaten meer. Op donderdag werden we weer vroeg naar huis gestuurd, omdat er geen werk meer was. Dus weer 3 dagen vrij. Deze keer zijn we naar het strand gegaan in plaats van steeds aan het zelfde zwembad te liggen. Het is best een mooi strand en er zijn hoge golven. Zaterdag zijn we op stap geweest. Jaja het bruisende nachtleven van Bundaberg!! Er is 1 'club' met twee kleine zaaltjes en een grote patio waar een live bandje speelde. We hebben ons goed vermaakt bij de band. Zondagavond bleek dat we maandag ook niet konden werken dus maar hopen dat we deze week nog wat geld kunnen verdienen. Als er niet snel werk is gaan we weer verder: leuke dingen doen in plaats van hier geld uitgeven aan een duur hostel.
We houden jullie op de hoogte!
Liefs Vicky en Laura
Oe, dat zit niet echt mee. Hoop dat het snel beter wordt!!! Veel succes en niet gaan vervelen hè! ;)
xx
Hee lieve V en Laura,
Ik heb ook soortgelijk werk gedaan :O Maar dan met appels sorteren. Je werd en er wel een beetje hersendood van haha.
Nou, een lekker boeiende reactie van mijn kant(haha). Ik hoop dat jullie het goed maken en dat er snel weer werk is. Ben benieuwd waar jullie straks weer belanden!
Liefs,,
Hoi Laura en Vicky,
Leuk weer iets te horen van jullie.
en nu maar hopen dat er snel weer werk komt.
Zoals mensen weleens zeggen de schoorsteen moet blijven roken.
Succes.
Lifs Piet en mimi
Nou, jullie doen je best om te werken! Als je tekort komt moeten je ouders maar wat overmaken, toch???
Veel plezier en werklust toegewenst.
Ha L&V
Lusten jullie nog wel tomaten nu? Of komen ze je al de strot uit... Maar ja, werk is werk. Succes!
Liefs Roel en Aartje
ook wij worden overladen met reacties over jullie verhalen en foto's, dus blijf vooral schrijven.
toch wel lachen zeker, als jullie bij zo'n schacht worden ingehaald door de tomaten en dat in die hitte daar!Slim om niet te gaan zitten wachten op werk, gewoon doorgaan en zien wat je dan weer tegen komt kus pap & mam
Lekker, tomatenpuree, bordje macaroni eronder en eten maar! Geestdodend, dan weet je ook weer waarom je verder wilt leren.....
Hoe is het weer? En het eten? De gewone dagelijkse dingen dus. En vervelen? Eindelijk eens al die boeken lezen.....hebben jullie iets bij je of koop je daar goedkope engelse uitgaven?
Groetjes, ook van een aantal korfballers (Gaby, Eelke en Bianca, ik zat bij hen in de auto naar een wedstrijd van het vierde.....jaja ook ik ben gevallen voor het korfbalvirus)