|| Going Down Under ||

It's a beautiful day, the sun is shining (21 graden vandaag!!)

HI !!

na 11 slapeloze uren in het vliegtuig, 15 uitputtende uren in Hong Kong en vervolgens nog 9 uur ( dit keer met slaap) in het vliegtuig te hebben gezeten waren we er eindelijk:
SYDNEY!!!

maar eerst Hong Kong, De eerste indrukken van hong kong waren niet echt positief, je stapt brak dat vliegtuig uit en dan kom je in zo'n klamme, drukke stad met alleen maar wolken krabbers en chagrijnige chinezen en smog. we werden in ons hostel gedropt door 2 chineze dametjes. hier hebben we wat proberen bij te slapen om vervolgens met een groepje de stad in te gaan. We zijn naar de haven gelopen voor een haventocht. deze was wel erg rustgevend maar gaf een vrij eentonig beeld van hongkong, je zat vooral de skyline (bestaande uit wolkenkrabbers en wolkenkrabbers). Na de boottocht zijn we gelukkig nog even naar hongkong island geweest. Hier hebben we een chineze markt gevonden. echt heel leuk!!

overal zag je groente kraampjes, verse vis, bloemen en planten, het vlees werd er geslacht en je kon nog veel meer kopen. Wat dan wel weer typisch was, was dat er dan wel een taxi over die markt moets tijden, dus iedereen weer aan de kant... een hoop getoeter en gedoe :)

na de markt zijn we doorgelopen naar een tempel, deze was erg mooi, maar helaas in renovatie dus overal waren ze aan het werk. ja , die chinezen maken touwens stijgers van Bamboe en tie-raps. dan beginnen ze boven aan door 2 bamboe palen uit een raam te laten stegen, daar klimmen ze dan op (met bamboepaal in de hand, deze maken ze vast met tie-raps en zo werken ze hun weg naar beneden.... (zie foto's)...

Surprised

maargoed, we hebben nog even lekker echt chinees gegeten en toen mochten we al weer terug naar het vliegveld: op naar Sydney!

in Sydney werden we netjes opgehaald door 2 mensen van Australian Backpackers. we werden per bus naar het hostel gebracht. Met eerst nog een korte stop voor een groepsfoto. erg leuk, maar iedereen wilde dus een foto, dus na 18 foto's werde de big smiles langzaam een beetje erg fake :P en na dr hand kreeg je je kaken niet echt meer normaal op elkaar

Laughing

maargoed de groep is erg leuk, veel meiden en slechts 4 jongens. We liggen met 4 andere meiden op dezelfde kamer. Gister hebben we met zn alle een BBQ gehad en voor het eerst kangaroo gegeten, wat ERG ERG lekker was!!! na de BBQ nog even met zn alle het caf'e in geweest. en toen vroeg weer gaan slapen. in een bed met voorgevormde kuil voor je kont XD, maar des ondanks vielen we allemaal meteen in slaap.

vandaag hebben we ook vanalles gedaan, en morgen gaan we naar sydney harber voor een boottocht en een bezoek aan de botanic gardens. maar ik denk dat het verhaal zo lang genoeg is, dus de rest horen jullie later wel

-xxx- Laura en Vicky

ps. mochten de verhalen te lang / saai ect. worden : je kunt je afmelden van de mailing list

Tongue out

Eva

Goed om van jullie te horen! :) Hoe is de groep, ben benieuwd! Veel plezier met alles!
Dikke kus,

Ieke

Ik ben blij dat jullie goed aan gekomen zijn en het naar jullie zin hebben.
En 21 graden... Hier is het nog steeds koud.

paula

klinkt cool. ik hoop dat je m'n sms gehad hebt.... enneuh... niet te veel kangaroo's eten he... das zielig :-)

Roosje

Zucht...Wat heerlijk zeg!

Geniet ervan!

Anne Marie

Hier nachtvorst en straffe wind, de appels waaien om je oren. Zo nu en dan regen. Kortom, geen enkele reden om jaloers op jullie te zijn.......
Heel veel plezier! En.....de verhalen zijn helemaal niet te lang, juist leuk om te lezen wat jullie meemaken.

Jonathan

Fijn om te horen dat jullie veilig en goed aangekomen zijn... veel plezier down under... wij vermaken ons voorlopig maar even met onze eigen wallaby: http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/380351/Politie-zoekt-wallabie-in-Rheden.htm

Hoi Vicky en Laura,

Fijn te horen dat jullie goed aangekomen zijn.
Je bent wel erg lang onderweg geweest en dan besef je des te meer dat wij in een klein landje wonen.
Met een paar uur reizen heb je Nederland wel gehad.
Mooie indrukken die je beschrijft en wij zien weer uit naar de volgende.
Hou je haaks en lieve groeten van Piet en Mimi

Hans en Gladys

Fijn dat alles naar wens gaat en geniet van deze mooie plekken en plaatsen.
We lezen graag jullie verslagen. X X X X X X

Kussen en Hug's Hans en Gladys

Kees en Bertha

Hallo Meiden.
Wij zijn blij wat van jullie te lezen, hebben zo'n beetje
meegereisd zo van waar zullen ze zijn, en hebben ze het leuk?.Eindelijk dus in Australie,nu gaat dus het avontuur beginnen.
Veel plezier en we hopen nog veel te lezen.

Groetjes Kees en Bertha.